Bridgen en Regels Deel 5
Wat te doen bij verkeerd voorspelen door de leider/dummy.......

De leider speel een kaart terwijl de dummy aan slag was
Vaak wordt dit hersteld door de dummy dan alsnog te laten uitkomen, maar dat
moet niet.

Dit is de juiste afhandeling van het probleem als je het zelf wilt oplossen zonder
de arbiter erbij te roepen:

De tegenspelers mogen kiezen uit 2 mogelijkheden:

1. de leider pakt zijn kaart weer op en de dummy komt uit(*)

2. De tegenspelers accepteren de verkeerd gespeelde kaart door de leider
waarna het spel daarmee verder gaat.

De tegenspelers mogen niet onderling overleggen over de keuze en de mening
van de tegenspeler links van de leider beslist uiteindelijk

(*) Wanneer de dummy alsnog uitkomt, is men in de veronderstelling dat de
leider dan zijn al getoonde kaart moet bijspelen. Dat is niet zo en in dit geval
mag de kaart van de leider terug en mag hij een kaart spelen die hij wil.
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